Siirry sisältöön

Sideaineet

EUROTEK FOUNDRY SERVICE LTD

Eurotek on yksi Europan johtavia valimo side-ainevalmistajia. Eurotekin tuotevalikoimaan kuuluu mm. Cold-Box systeemit, Hot-Box systeemit, alkaaliset fenolihartsi systeemit ja furaani systeemit. Vakiohartsien lisäksi Eurotek tekee myös paljon modifikaatioita hartseihin, jotta ne vastaisivat asiakkaiden toiveita ja tuotantovaatimuksia mahdollisimman hyvin.

TUOTTEET

Permaset tuoteryhmä koostuu laajasta valikoimasta suosittuja furaanihartseja. Valikoimissa löytyy urea formaldehydilla modifioituja hartseja typpipitoisuuksilla 0% -> 10%. Lisäksi löytyy myös fenoli ja typpivapaita hartseja Permacol tuotenimellä.

Useimmat hartsit soveltuvat erinomaisesti sekä kiertohiekalle että uudelle hiekalle. Hartsin lisäysmäärä hiekkaan vaihtelee, riippuen valimon olosuhteista, käytetystä hiekasta jne, tyypillisesti 0,65%-1,2% välillä.

Laajasta valikoimasta furaanihartseja voidaan valita asiakkaalle aina sopivin mahdollinen side-aine antamaan parhaimman metallurgisen ja tuotannollisen tuloksen.

Eurotekin furaanihartsit tarjoavat hyvän lujuuden, mittatarkkuuden, hiekan juoksevuuden, helppo mallin irroitus, tehokas muottien tyhjennys, hyvä hiekan kierrätettävyys. Hartsit ovat stabiileja ja kestävät varastoinnin hyvin.

Hartsin lisäksi on oikean tyyppisen hapon valitseminen tärkeä, se vaikuttaa huomattavasti hartsin toimintaan. Hapon tyypillä ja määrällä määritellään kovettumisaika ja mallin irroitusaika. Hapon lisäys voi vaihdella huomattavan paljon riippuen hartsista, toivotusta kovetusajasta, hiekasta, hiekan ja ympäristön lämpötilasta, joissakin tapauksissa jopa 25%-75% hartsin määrästä, mutta paras tulos saavutetaan valitsemalla happo siten että lisäys on 20%-50% välillä.

Eurotekin furaanijärjestelmillä voidaan tarvittaessa saavuttaa mallin irroitusajat 1 minuutista aina yli 120 minuuttiin.

FURAANI HARTSIT JA KOVETTAJAT

Permaset, Permacol ja Permacat – hartsit N=0%-10%

URETAANIHARTSIT (Cold-Box)

Permacure CB – kaasukovettuva keerna side-ainesysteemi

ALKAALINEN FENOLIHARTSI

Permabind – estereillä kovettuva

Asiantuntijat

Michael Forsblom

Tuotepäällikkö Koneet ja laitteet, kromiittihiekka, tulenkestävät  +358 40 139 7312  michael.forsblom@mecatrade.fi